Scoala de vara de pictura – Ocolul Pamantului in cinci episoade (7-12 ani)

Loading Map....

Data/Ora
Data: 25.08.2014 - 29.08.2014
19:00
0

Locatie
Fundatia Calea Victoriei

Categorii


Va invitam la un atelier – calatorie prin cateva dintre cele mai spectaculoase peisaje ale lumii. Pe langa notiuni de pictura si desen, copiii vor avea ocazia sa-si fixeze in memorie, intr-o maniera non-conformista, repere importante pentru cultura lor generala.

Vor explora mai intai intinderile albe ale Antarcticii si vor invata cum sa redea pe plansa umbrele si varietatea de lumini a fascinantei Aurore boreale.

La a doua sedinta, vor porni catre tinuturi mai calde si vor afla mai multe lucruri despre viata in Africa si despre felul in care oamenii de acolo au imprumutat pentru arta lor modelele complicate care impodobesc blanurile animalelor.

Trecem, in calatoria noastra, si prin Marele Canion, unde ne bucuram de imagini noi, texturi si culori.

Ne intoarcem pentru o sedinta in Africa, in misteriosul Egipt, cu piramide, camile si comori stravechi si incheiem calatoria tocmai in Asia cea viu-colorata, pe culmile Muntilor Himalaya.

Temele scolii de vara de pictura pentru copii:

1. Elementele de limbaj plastic si nonculorile peisaj (Polul Nord)

Desenam/ pictam un peisaj de iarna, incercand sa ne imaginam un frumos cadru de iarna cu zapada luminata, descoperind cu acest prilej cum sa ne “inundam” plansele de lumina, aflam cate ceva despre umbra si tipurile ei si nu in ultimul rand ne bucuram de o lectie de pictura vesela si creativa.

2. Bogatia detaliului. Animale din Africa

La aceasta intalnire ne exersam rabdarea si indemanarea, bucurandu-ne la final de o plansa frumoasa ce infatiseaza animale pufoase, cu detalii bine asezate si mult muncite.

3. O vizita printre culorile Marelui Canion (America de Nord)

Tipuri de suprafete si de linii, culori si feluri in care putem desena apa.O adevarata provocare pentru pictori mici si mari, vom incerca prin culori reci, tuse puternice si linii modulate, sa obtinem o frumoasa lume a apelor involburate ce cad in cascade spectaculoase.

4. Desenul geometric si aquarela. Egiptul Antic: Sfinxul si piramidele

In acest curs ne transformam in mici arhitecti si mai ales in indemanatici desenatori, manuind cu spor carbune, creion si pensula.

5. Contraste cromatice si amestecul culorilor (Peisaje din Muntii Himalaya)

In aceasta ultima intalnire vom aprofunda tehnica aquarelei incercand mai multe peisaje , inspirandu-ne din imagini cu impozantii munti Himalaya.


Lector: Irina Maria Petreanu
Pret: 250 ron (inclusiv materiale de lucru)
Pret redus (card de fidelitate): 225 ron (inclusiv materiale de lucru)
Nr. maxim de persoane: 15

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close