Orele Muzicii în Gradina Cismigiu

Loading Map....

Data/Ora
Data: 12.10.2014
9:00 - 21:00
0

Locatie
Parcul Cismigiu

Categorii


La 150 de ani de la înfiinţarea Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, ‘Orele Muzicii în Grădina Cişmigiu’.

Cine a visat vreodată să atingă o harpă sau un violoncel şi să-i întâlnească pe Figaro, Carmen, Aida sau Don Giovanni va avea această posibilitate duminică, 12 octombrie, însă nu la operă, nici la o expoziţie, ci chiar în parcul Cişmigiu! Vecin de mai bine de jumătate de secol cu Universitatea Naţională de Muzică, Cişmigiul a fost adesea invadat de ecourile muzicale ale conservatorului şi generaţii de studenţi şi profesori au considerat Cişmigiul o prelungire a prestigioasei şcoli de muzică. Astfel că, la 150 de ani de la înfiinţarea Universităţii Naţionale de Muzică, Cişmigiul îmbracă şi el haina de sărbătoare şi îi invită pe toţi cei care se vor afla duminică în cel mai vechi parc al Capitalei să ia parte la un adevărat maraton muzical. 12 ore în care aleile parcului vor răsuna de acordurile harpelor, viorilor sau instrumentelor de percuţie, 12 ore în care spectacolul muzicii va avea loc printre oamenii care se vor afla în parc şi toţi aceştia vor avea ocazia să facă parte dintr-o spectaculoasă sărbătoare a muzicii.

Duminică, pe 12 octombrie, de la ora 09.00, semnalele cornilor vor anuntă începutul celor 12 ore de maraton muzical, dar şi o surpriză pentru toţi cei aflaţi în parc: la ora 10:00, personajele operei îşi vor face apariţia printre trecători, astfel încât toţi cei care vor dori să se fotografieze alături de Figaro, Carmen, Aida sau Don Giovanni vor putea face acest lucru duminică, în parcul Cişmigiu.

De la ora 11.00, concertul de muzică balineză la gamelan susţinut de clasa de percuţie a prof. Alexandru Matei va răsuna pe aleile celebrului parc bucureştean. Cei mici vor avea şi ei parte de o zi specială duminică, în Cişmigiu, pentru că, de la ora 12.00, pot învăţa cum să interpreteze un personaj de operă. Copiii iubitori de muzică vor putea să arate tuturor care este marea lor pasiune, pentru că, după ce au participat la atelierul de mişcare scenică pot să-şi picteze pe faţă note muzicale.

Cei care au visat să fie în locul muzicienilor şi să atingă ei înşişi instrumentele muzicale “Try it yourself!” o expoziţie interactivă de instrumente muzicale deschisă începând cu ora 13:00 va face posibil acest lucru.

Muzica elevată a unui cvartet de coarde va răsuna pe aleile Cişmigiului începând cu ora 14.00, în timp ce lucrări clasice, suite şi dansuri româneşti, interpretate la celebrul instrument al Zeului Pan vor fi interpretate de clasa de nai coordonată de Dalila Cernătescu o oră mai târziu, la 15:00.
Cele mai frumoase lucrări dedicate chitarei, de la Albeniz şi Gardell, la Rodriguez şi Paco de Lucia vor putea fi ascultate, de la ora 16:00, în Cişmigiu. Pianul nu putea lipsi de la aniversarea muzicală a unui secol şi jumătate de la înfiinţarea Universităţii de Muzică Bucureşti. Aşa încât, de la ora 17:00, un recital de pian îi va încânta pe bucureştenii aflaţi în Cişmigiu, iar o oră mai târziu, la 18:00, clasa de jazz a prof. Mircea Tiberian îi va invita pe melomani într-o fascinantă călătorie pe urmele istoriei Micului Paris.

Ansamblul Violoncellissimo, coordonat de Marin Cazacu le va oferi iubitorilor muzicii un recital inedit cu muzici de Astor Piazzolla, Tomaso Albinoni, W.A. Mozart și David Popper începând cu ora 19:00, iar de la 20:00, iubitorii operei şi operetei vor putea lua parte la adevărate spectacole în parcul Cişmigiu. Arii şi duete celebre din opere şi operete precum “Liliacul”, de J. Strauss, “Orfeu în infern” de J. Offenbach, “Carmen” de J. Bizet, “Bărbierul din Sevilla” de G.Rossini, “Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart şi “Turandot” de G. Puccini vor fi puse în scenă de studenţii Departamentului de Canto şi Artele Spectacolului al UNMB.

Spectacolul dedicat aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Universităţii Naţionale de Muzică va fi încheiat de un concert de muzică electronică realizat de compozitorul Cătălin Creţu şi percuţionistul Dan Andrei Alexandru.

Sărbătorirea celor 150 de ani ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti va continua săptămâna viitoare cu spectacole şi lansări de carte în 17 octomrbie la Sediul UNMB din Str. Ştirbei Vodă nr. 33 şi la Ateneul Român, în 18 octombrie.

Detalii pe www.unmb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close