Articole

DIY: Capcana pentru tantari

A venit vara si, odata cu darurile-i specifice, ne ofera si o gama variata de insecte mai mult sau mai putin agasante. Din categoria celor agasante, tantarii isi au partea leului, dragii de ei!

In afara instrumentelor consacrate (pastile, solutii, lumanari, etc.) menite sa-i indeparteze sau sa-i anihileze pe micii vampiri bazaitori, exista si metode mai pasnice de a face fata atacurilor acestor gaze insistente.

O astfel de metoda, “eco” sa-i spunem, este ilustrata in clipul de mai jos:

Pentru faurirea capcanei avem nevoie de o sticla pet de 2 litri, o cana de apa calda (150-200 ml), cca. 1 gram de drojdie uscata si cca. 50 grame zahar (in clip se recomanda brun, dar si cel alb functioneaza, rolul sau fiind de-o initia si de a sustine procesul de fermentatie a drojdiei). Se taie sticla in partea superioara, se adauga zaharul, apa si se presara drojdia, apoi se monteaza partea taiata cu varful injos (ca o palnie) si se pune “capcana” la loc intunecos.

Fenomenul care duce la capturarea tantarilor este formarea de dioxid de carbon din procesul de fermentatie a drojdiei, care, degajandu-se din sticla ii atrage* sa se aventureze prin palnie in speranta unui festin sangeros. Odata intrati, raman captivi nemaigasindu-si o cale facila de evadare – pentru o reusita de 99,99% se recomanda ca varful palniei sa fie cat mai aproape de lichid (1-2 cm). Lichidul trebuie schimbat la fiecare doua saptamani.

Voi reveni curand cu pozele capacanei functionale si cu prada acumulata. Succes si somn linistit va doresc!

(*) Cand suntem in stare de repaus, tantarii ne identifica in prin dioxidul de carbon pe care il eliminam prin respiratie.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close