Acasa » Copii » Povesti

Povesti

Copacul cu viaţă veşnică

Copacul renăscuse din dragoste: dragostea Copilului pentru el, copacul, şi dragostea copacului pentru Pământ, pentru Pământul de care nu se putuse despărţi.

Citeste »

Povestea lui Harap-Alb

Basmul cult Harap-Alb, scris de Ion Creanga si publicat in anul 1887 in revista Convorbiri literare si ziarul Timpul.

Citeste »

Ursul pacalit de vulpe

Ursul pacalit de vulpe de Ion creanga. Anecdotă tipărită prima oară în Albumul macedo-român, București, 1880; retipărită în Convorbiri literare, nr. 11, 1 februarie 1885.

Citeste »

Fat-Frumos din lacrima

Basmul Fat-Frumos din lacrima scris de Mihai Eminescu este unul dintre cele mai frumoase din literatura romana. Citeste-l si zambeste!

Citeste »

Fetita cu chibrituri

Era un ger grozav afară. Ningea mocnit şi începuse a se înnopta: era Ajunul Anului Nou. Pe frigul şi pe întunericul acela, mergea pe stradă o biată fetiţă cu capul şi cu picioarele goale. Când plecase de-acasă, avusese nişte papucei de pâslă, dar nu-i fuseseră de prea mare ajutor. Papucii îi erau prea mari; mama ei aproape că îi rupsese de atâta purtat şi erau şi aşa prea largi pentru dânsa.

Citeste »

Craiasa Zapezii

Minunatul basm "Craiasa Zapezii" de Hans Christian Andersen, format din sapte povestiri care vor incanta urechile si imaginatia copiilor de toate varstele.

Citeste »

Scufita Rosie

"Scufita Rosie" - o poveste frumoasa si plina de invataminte scrisa de Fratii Grimm. A fost odată o fetiţă zglobie şi drăgălaşă, pe care o iubea oricine de cum o vedea. Dar mai dragă decât oricui îi era ea bunicii, care nu ştia ce daruri să-i mai facă. Odată, bunica îi dărui o scufiţă de catifea roşie şi pentru că-i şedea tare bine fetiţei şi nici nu mai voia să poarte altceva pe cap, o numiră de atunci Scufiţa Roşie.

Citeste »