Acasa » Copii

Copii

Copacul cu viaţă veşnică

Copacul renăscuse din dragoste: dragostea Copilului pentru el, copacul, şi dragostea copacului pentru Pământ, pentru Pământul de care nu se putuse despărţi.

Citeste »

Vine ploaia

Poezia Vine ploaia de George Cosbuc. Vine ploaia bine-mi pare / În gradina am o floare / Ploaia mi-o va crește mare / Vine ploaia! Bine-mi pare!

Citeste »

Gândăcelul

Poezia Gândăcelul de Elena Farago. De ce m-ai prins în pumnul tău, / Copil frumos? - Tu nu știi, oare, / Că-s mic și eu și ca mă doare? - / De ce mă strângi așa de rău?

Citeste »

Sara pe deal

Poezia Sara pe deal de Mihai Eminescu. Sara pe deal buciumul sună cu jale, / Turmele-l urc, stele le scapără-n cale, / Apele plîng, clar izvorînd în fîntîne; / Sub un salcîm dragă, m-aștepți tu pe mine.

Citeste »

Cîntec de primăvară

Minunata poezie deja intrata in folclor Cîntec de primăvară de Șt. O. Iosif. Înfloresc grădinele, / Ceru-i ca oglinda; / Prin livezi albinile / Și-au pornit colinda...

Citeste »

Rapsodii de vară

Poezia Rapsodii de vară de George Topîrceanu publicata in Balade vesele și triste (1920). Cine-ar putea să spună / Câți secoli au trecut / De-o lună, / De când nu te-am văzut?...

Citeste »

Vestitorii primaverii

Poezia Vestitorii primaverii de George Cosbuc. Dintr-alte țări, de soare pline, / Pe unde-ați fost și voi străine, / Veniți, dragi păsări, înapoi / Veniți cu bine!

Citeste »