Acasa » Articole: iarna

Articole: iarna

Copacul cu viaţă veşnică

Copacul renăscuse din dragoste: dragostea Copilului pentru el, copacul, şi dragostea copacului pentru Pământ, pentru Pământul de care nu se putuse despărţi.

Citeste »

Ninge!

Poezia "Ninge!" de Otilia Cazimir. Ssst!… Măicuța gerului, / Cu mânuța înghețată, / Bate-n poarta cerului / Și întreabă supărată:

Citeste »

Fetita cu chibrituri

Era un ger grozav afară. Ningea mocnit şi începuse a se înnopta: era Ajunul Anului Nou. Pe frigul şi pe întunericul acela, mergea pe stradă o biată fetiţă cu capul şi cu picioarele goale. Când plecase de-acasă, avusese nişte papucei de pâslă, dar nu-i fuseseră de prea mare ajutor. Papucii îi erau prea mari; mama ei aproape că îi rupsese de atâta purtat şi erau şi aşa prea largi pentru dânsa.

Citeste »

Craiasa Zapezii

Minunatul basm "Craiasa Zapezii" de Hans Christian Andersen, format din sapte povestiri care vor incanta urechile si imaginatia copiilor de toate varstele.

Citeste »

Iarna pe ulita

Poezia "Iarna pe uliță" de George Coșbuc. A-nceput de ieri să cadă / Câte-un fulg, acum a stat, / Norii s-au mai răzbunat / Spre apus, dar stau grămadă / Peste sat.

Citeste »

Noapte de iarna

Poezia "Noapte de iarna" de George Topirceanu. Cad din cer mărgăritare / Pe orașul adormit...

Citeste »

Scrisoare lui Mos Craciun

Poezia "Scrisoare lui Mos Craciun" de Elena Farago. Draga Mos Craciune, / Eu nu pot sa-ti scriu, / Ca sunt inca mica / Si carte nu stiu. / Dar iti scrie acuma / Sora mea, Florica, / Noi in anul asta / Nu-ti cerem nimica.

Citeste »

Noapte de Craciun

Poezia "Noapte de Craciun" de Otilia Cazimir. Moş Crǎciun, în fapt de searǎ, / A pornit-o spre oraş / Şi la sania-i uşoarǎ / A-nhǎmat un iepuraş.

Citeste »