Anunturi umanitare

Ajutor pentru Mihnea

Pe mine mă cheamă Mihnea, am trei ani şi două luni şi sufăr de leucemie acută limfoblastică de tip L1 cu precursor B, o formă gravă de cancer al sângelui. Drama mea a început în luna august când, după o zi în care am fost la grădiniţă, am făcut febră şi am acuzat dureri în gât. Mama m-a dus la doctor, care mi-a prescris antibiotic si antitermice. O zi mai târziu, am devenit palid, nu aveam poftă de mâncare şi eram somnolent. Mama m-a dus din nou la spital, unde mi-au fost făcute analize amănunţite. Şi de atunci, mama a început să vorbească mereu de „blaşti”, că abia am împlinit trei ani şi am 95% blaşti.

Ne-am mutat în spital amândoi şi eu am început tratamentul agresiv cu citostatice, pentru ca boala să intre în remisie. Citostaticele și toată medicația m-au marcat psihic teribil. Nu mai vreau să vorbesc, de două luni de zile nu mai vorbesc nici cu mama, nici cu alţii. Stau numai cu frica hemogramelor, a puncţiilor medulare şi lombare. Multe zile și nopți am avut crize abdominale și am plâns încontinuu, cu rare pauze de somn.

Sunt două luni de când nu am mai ieşit afară. Două luni de când lumea mamei mele s-a prăbuşit..

Din când în când, îi mai spun mamei doar că vreau acasă. Acasă mă aşteaptă frăţiorul meu de 8 ani şi jucăriile. El a început clasa a II a. Eu trebuia să încep grădiniţa, dar mai întârzii puţin, până mă fac bine. Îi mai spun mamei că m-am săturat de spitale pline de nenea şi tanti în halate albe.

Nu vreau să cred că ăsta nu este decât începutul unui tratament lung şi greu, cu nenumărate medicamente… ce ştiu este că vreau să mă fac bine. Vreau să-mi sărbătoresc zilele de naştere cu prietenii mei, baloane şi tort. Cu jucării şi cadouri pe care să aştept cu nerăbdare să le desfac…. Vreau să merg la grădiniţă cum a mers şi fratele meu şi cum merg toţi copiii de vârsta mea…. vreau să mă joc cu prietenii mei, să împărţim jucăriile şi să nu-mi fie frică de leagăn, de tobogan sau de balansoar. De fapt mie nici nu-mi este, mamei i-ar fi mult mai frică decât mi-ar fi mie.

Mama crede că eu nu ştiu, dar eu ştiu că dacă am noroc şi voi mă ajutaţi, poate o să pot face toate lucrurile astea la anul sau poate la anul celălalt. Poate atunci o să pot să mă joc şi să alerg din nou prin parc.

Te ineaca durerea cand citesti asa ceva, cand te gandesti la asa ceva punandu-te, inevitabil, in locul celor care trec prin asta. Ti se strange sufletul intr-un ghem dureros si greu. Iar atunci cand privesti si fotografia copilului, cand ii privesti suferinta din ochi, ai vrea sa te transformi in Dumnezeu. Exista multa tristete in Lume, iar noi putem ajuta chiar si fara a fi Dumnezeu.

Cabral a scris si el despre Mihnea, frumos cum ii e felul, dar timpul incepe sa fie scurt. Haideti sa ne miscam si sa ajutam!

CARMEN CRISTINA MOLDOVAN : crystyna_mldvn[at]yahoo.com – telefon : 0747270762 – cont de facebook.
Documentele medicale si informatii despe Mihnea.
RO57BRDE360SV82063513600 – Lei Contul e deschis la BRD pe numele Cristina Carmen Moldovan
RO04BRDE360SV82063603600 – BRDEROBU – EURO

 

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Close
Close
Close