Anunturi umanitare

Ajutor pentru David

Faceți cunoștință cu DAVID CRISTIAN PERȚEA – un băiețel venit pe lume într-o familie iubitoare și frumoasă: părinții – Perțea Mirela și Perțea Ionuș, amândoi cadre didactice și Perțea Andreea Adelina – surioara lui mai mare. S-a născut în noaptea de 13 Octombrie 2011 și a adus muuultă bucurie în sufletul tuturor!

Octombrie 2014 – Elias și Victor Babeș

Cu o lună și ceva în urmă, la câteva zile după ce a împlinit trei ani, David a făcut o criză febrilă cu temperatură de peste 41,5 grade. Mai întâi l-am dus la UPU Buzău unde a primit tratament cu Cexyl. Pentru că nu răspundea la tratament, având încă febră, am mers și la medicul de familie care ne-a dat un alt tratament. Simptomele totuși continuau să se înrăutățească. David nu mai stătea în picioare (”Mami!!! Nu!!! Doaie cioaieie… doaie taie!!!”  ), nu se mai juca… era letargic. Speriați, am plecat direct la UPU a Spitalului De Copii Grigore Alexandrescu din București unde, după o așteptare de câteva ore pe un hol incredibil de aglomerat, după multe insistențe și în sfârșit cu intervenții și telefoane am reușit să intrăm la un consult și… am fost trimiși la Spitalul Elias.

***

Aici a venit un prim diagnostic ce părea cel mai rău lucru care se putea întâmpla – Meningoencefalită Virală – si am fost din nou transferați, de data aceasta la Institutul de Boli Infecțioase Victor Babeș.

Diagnosticul de mai sus a fost infirmat in urma unei puncții făcute pe viu. Atunci am avut o trezire cruntă la realitate: ținut de multe mâini de medici și asistente David țipa: ”TAAAATIIIII!!! TAAAATIIIIIIIIIIIII!!! AAAAȚĂ-MĂĂĂĂĂĂ!!!! MAAAMIII!!! AUUUU!!!”. Pe hol, îmbrățișați, mami si tati plângeau și ei, acoperindu-și urechile și învinovățindu-se pentru suferința copilului lor.

Spitalul Victor Babeș i-a fost lui David casă pentru aproape trei săptămâni. În tot acest timp prin salonul lui David s-au perindat foarte mulți medici, fiecare ridicând din umeri de fiecare dată când copilul făcea febră mare care nu mai scădea cu nimic… Oftau adânc și se uitau la noi fără speranță, apoi la asistente… și apoi plecau la camera de gardă unde mai scriau câte ceva în fișa de tratament. Acest episod se repeta zilnic, întocmai ca într-un vis urât care nu se mai termină. Și în fiecare zi alergam pe hol cu termometrul în mână pentru a le spune medicilor sau asistentelor ce temperatură are David. Eram speriați cu toții, și noi și cei de acasă. Diagnosticele care se tot vehiculau (Miozită, Leptospiroză etc.) ne îngrozeau dar ne dădeau mereu și o urmă de speranță că vom găsi un tratament care să dea rezultate .

Un medic a sugerat la un moment dat transferul la Institutul Clinic Fundeni, pentru a fi investigat de către dl. doctor Arion, dar dna. doctor care se ocupa de cazul lui David a refuzat. Între timp, David nu mai era David. Degeaba alături de el pe un patuț liber erau înșirate tot felul de jucării aduse de oamenii care îl iubesc, el nu mai voia nimic. Stătea în pat lângă mama lui și repeta tot timpul ”Mami, doaie buta, mami!”. Acesta era noul simptom: burtica lui David se umfla și îl durea, iar apoi copilul făcea febră. La un moment dat, febra NU a mai scăzut și medicii au început să îi administreze medicamente pe bază de Cortizon (Dexametazonă).

Noiembrie 2014 – Grigore Alexandrescu și Institutul Clinic Fundeni

David25noiembrieDupă trei săptămâni, medicii de la Victor Babeș au admis că a-l trata pe David, sau măcar a-i pune un diagnostic, este peste puterile lor, iar de data aceasta am fost transferați la Spitalul De Copii Grigore Alexandrescu. Bucuriile noastre ca familie se rezumau la ce a mâncat David, ce temperatură are, dacă a stat azi în funduleț, dacă a vrut să se joace cu vreo jucărie…

Aici, sub atenta supraveghere a domnului Conf. Dr. Orășanu, David a fost supus mai multor teste în decurs de o săptămână. Analize care i-au afectat grav organismul firav și psihicul, dar care erau absolut necesare: o puncție spinală și două CT cerebrale și toracice sub sedare, ecografii și radiografii, plus numeroase teste de sânge. Era îmbucurător faptul că febra lui scăzuse, dar păcat că toate lucrurile bune erau de fapt rezultatele înșelătoare ale tratamentului continuu cu Dexametazonă.

Vineri, 15 noiembrie 2014, David a făcut o cădere anemică și a fost luat din brațele bunicii care stătea cu el și dus la Terapie Intensivă, într-un salon cu alți copii, dar care erau inconștienți și intubați. Bunica plângea pe hol iar David o striga în timp ce asistentele îl duceau în brațe:  ”Maieeee!!! Nu ’ăsaaa!!! Nu ’ăsaaa ’ici maieeeeee!!!” . David nu este suficient de mare la cei 3 ani ca să înțeleagă de ce a trebuit să stea trei zile singur la Terapie Intensivă sau de ce mami și tati nu veneau să îl vadă decât 10 minute pe zi, niciodată împreună. În decursul acestor trei zile am fost informați că David suferă de o formă de cancer dar că nu poate fi localizat și că va fi transferat la Institutul Clinic Fundeni, acolo unde se află și în prezent.

             Din tot sufletul vrem să mulțumim doctorilor minunați de la Grigore Alexandrescu, oameni care veneau și de patru ori pe zi să vadă cum se simte David, medici care au venit la spital și în afara programului pentru a ne spune informațiile pe care le au și care au avut grijă de David așa cum au știut mai bine. Mai ales merită tot respectul pentru modul rapid în care au gestionat situația, pentru interesul pe care l-au acordat și pentru comunicarea pe care o au cu părinții.

***

Diagnostic oficial: LIMFO-HISTIOCITIOZĂ HEMOFAGOCITARĂ

La Institutul Clinic Fundeni Lui David i-a fost întrerupt inițial tratamentul pe bază de Cortizon pentru câteva zile, timp în care i-a revenit febra de peste 40 de grade. Miercuri, 19 noiembrie 2014, în urma întrunirii unei comisii de medici, lui David i-a fost pus diagnosticul oficial de LIMFO-HISTIOCITIOZĂ HEMOFAGOCITARĂ, o boală rară a sângelui, ce se dezvoltă rapid. Raportul medical complet poate fi văzut aici: http://helpdavid.eu/documente/

Tratamentul începe cu o cură de citostatice la care încă nu știm cum va reacționa organismul lui David . Momentan încercăm sa obținem un deviz de la o clinica din străinătate, să estimăm costurile, să strângem banii și să îi oferim lui David șansa la viața pe care o merită! Avem nevoie de ajutorul vostru și fiecare donație contează. http://helpdavid.eu/doneaza/

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close